Wortelkanaalbehandeling

WortelkanaalbehandelingAmsterdam

Je tanden bestaan ​​uit tanden die aan de wortels vastzitten. Je kunt ze niet zien omdat ze in je tandvlees zitten. De wortel bevat zenuwen, bloedvaten en bindweefsel. Als dit weefsel ontstoken is, is een wortelkanaalbehandeling nodig. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt weefselontsteking verwijderd. Maar hoe ontstaat een ontsteking?

Bij gezonde tanden kunnen bacteriën de weefsels onder de tanden niet binnendringen. Tanden vormen een natuurlijk schild tegen bacteriën. Als je een gaatje hebt of een tand is gebroken, zal deze schijf breken. Het onderliggende weefsel is dan toegankelijk voor de bacteriën. Als de bacteriën het weefsel binnendringen, kan het ontstoken raken. Wortelkanaalbehandeling is nodig om wortelkanaalinfecties te voorkomen.

Waarom is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalinfectie gaat niet vanzelf over. Ook pijnstillers of ontstekingsremmers werken niet. Als weefsel ontstoken is, geneest het niet. Als u geen wortelkanaalbehandeling uitvoert, sterft het tandweefsel af. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot. Als de ontsteking de botten in je kaak bereikt, kun je je tanden verliezen. Een wortelkanaalbehandeling is daarom essentieel.

Maak direct een afspraak op (020) 618 2469