Gebitsreiniging

GebitsreinigingAmsterdam

Een behandeling bij de mondhygiënist en/of paro-preventie assistente bestaat meestal uit het verwijderen van tandplaque, tandsteen en aanslag. Meestal kan het gebit in een behandelzitting gereinigd worden. Echter hangt dit af aan de hoeveelheid tandsteen en de conditie van het tandvlees.

Als er langere tijd plaque blijft zitten op plekken waar u zelf lastig bij komt, ontstaat er tandsteen. Tandsteen kunt u zelf niet verwijderen, daarvoor moet u naar de mondhygiënist of preventie-assistente. Wanneer er langere tijd plaque en/of tandsteen blijft zitten, ontslaat er tandvleesontsteking ook wel gingivitis genoemd. Bij gingivitis is alleen het tandvlees berokken bij de ontsteking. Gingivitis is vaak niet pijnlijk en kunt u herkennen aan bloedend tandvlees. Op het moment dat het gebit volledig gereinigd is en u uw gebit goed schoon houdt, kan het tandvlees weer volledig herstellen.

Tijdens een gebitsreiniging wordt het gebit dus ook volledig tandsteen en plaque vrij gemaakt en zal de behandelaar u adviezen geven over hoe u uw gebit het beste schoon kunt houden.

Maak direct een afspraak op (020) 618 2469