Parodontitis

Parodontitis behandelenAmsterdam

In sommige gevallen kan de tandvleesontsteking (gingivitis) doorslaan naar de omliggende weefsels van de tand (het parodontium). De ontsteking kan dan het kaakbot aantasten, op dat moment spreken we van parodontitis. Bij parodontitis breekt het kaakbot af, waardoor er diepe pockets ontstaan. Een pocket is de ruimte tussen tand en tandvlees. In en gezonde situatie is een pocket maximaal 3 mm diep. Op het moment dat het kaakbot wordt aangetast kunnen er pockets ontstaan tot wel 8 mm onder het tandvlees.

Je kan je voorstellen dat er veel plaque en tandsteen in een pocket kan blijven zitten, omdat je er zelf niet goed bij kunt komen. Tijdens een behandeling door de mondhygiënist, wordt er ook altijd gekeken of er pockets aanwezig zijn.

Parodontitis kan goed behandeld worden door de mondhygiënist. Op het moment dat de pockets goed gereinigd zijn en schoon blijven met behulp van ragers en de (elektrische) tandenborstel, kunnen de pockets weer reduceren. Het tandvlees zal weer mooi strak rond het kaakbot komen te liggen, echter kan het kaakbot niet terug groeien.

Maak direct een afspraak op (020) 618 2469