Klikprotheses

KlikprothesesAmsterdam

Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige prothese die op implantaten is bevestigd. Bij een klikgebit worden de implantaten in de kaak geplaatst. Dan is er een balk of knoppen of locators waaraan de prothese wordt bevestigd. U heeft minimaal twee implantaten in de onderkaak nodig en vier of zes in de bovenkaak. Een klikgebit op implantaten is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit.

Het dragen van een kunstgebit zorgt er altijd voor dat het kaakbot krimpt. Als gevolg hiervan worstelen veel patiënten met een loszittende prothese. Vaak kunnen implantaten met een klikgebit nog worden ingebracht. Een klikgebit is meestal veel fijner om te dragen dan een kunstgebit. Het glijdt niet in de mond en soms is er geen gehemelte in de bovenkaak. Je proeft veel beter, eet veel gemakkelijker en je kunt weer lachen zonder angst voor tandverlies.

Zolang u volledig tandeloos bent, valt een klikgebit in de meeste gevallen onder uw basisverzekering. Meestal is een eigen bijdrage vereist. Hiervoor is een aanvraag en een vergunning nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt er op rekenen dat wij u eerst zien voor een adviesgesprek voordat wij u specifieke informatie kunnen verstrekken die is toegespitst op uw situatie.

Maak direct een afspraak op (020) 618 2469